Frezen: door de diversiteit van de freesmachines is Rijvers in staat om alle mogelijke freesbewerkingen voor u uit te voeren.

frezen

Diverse freesmachines


Rijvers beschikt over 7 CNC-freesmachines. Door de diversiteit van de freesmachines is Rijvers in staat om alle mogelijke freesbewerkingen uit te voeren. Naast 5 machines met een 3-assige besturing, beschikt Rijvers ook over een 5-assige CNC-machine en een nesting machine. Met de 5-asssige besturing is het mogelijk om 3D bewerkingen uit te voeren. Hierdoor kan Rijvers nog meer verschillende vormen creëren, bijvoorbeeld het geven van een gebogen oppervlak aan het materiaal. De extra assen zorgen ervoor dat de frees onder iedere hoek kan frezen. Met deze machine kunnen wij u dus nog meer oplossingen bieden. 

Op onze nestingmachine met een automatische uitvoer kunnen wij een hele plaat opdelen in kleine stukken en alle verticale boorbewerkingen uitvoeren. 

Tevens zijn 2 machines uitgerust met een vormverlijmaggregaat. Deze vormverlijmers frezen eerst de materialen in de gewenste vorm en verlijmen vervolgens in die vorm een afwerkingsband op de kopse kanten van de plaat.

Op de CNC machines kan Rijvers plaatmaterialen tot 6250x2000mm bewerken.

detail frezen

Close-up van het frezen.

 

Altijd beste resultaat


De CNC-freesmachines worden aangestuurd door programma’s die op de engineeringsafdeling worden gemaakt. De frees snijdt door middel van een draaiende beweging het overtollige materiaal van het plaatmateriaal.

De CNC-machines kunnen natuurlijk ook andere bewerkingen uitvoeren zoals boren en zagen. Door onze verschillende machines kunnen wij in grote series produceren, maar stuksproductie is natuurlijk ook mogelijk.

Door onze jarenlange ervaringen met het frezen van oa volkern weten wij wanneer wij welke gereedschappen moeten inzetten om een optimaal resultaat te bereiken. Wij werken daarbij met zowel diamant als hardmetalen gereedschappen. Tevens kunnen wij voor ieder profiel frezen ontwikkelen door onze goede relatie met onze vaste leveranciers van snijgereedschappen.
Kortom, voor alle horizontale, verticale en 5-assige freeswerkzaamheden kan men terecht bij Rijvers.

Rijvers kan alle vlakke plaatmaterialen frezen. Denk daarbij o.a. aan volkern, spaan, mdf, multiplex, dibond, corian. Door onze jarenlange ervaring met het gebruik van de juiste frezen heeft u altijd het beste freesresultaat.