Bij Rijvers wordt gemelamineerde spaanplaat vaak verwerkt tot bijvoorbeeld tafelbladen, bureaus of kasten.

gemelamineerde-spaan

Het materiaal


Gemelamineerde spaanplaat is opgebouwd uit een spaanplaat, vervaardigd uit spaanders in combinatie met bindmiddel, afgewerkt met een kunststof kleurlaag, ook wel melamine genoemd. Doordat het materiaal in vele verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar is, is het inzetbaar op vele gebieden.

Toepassingen


Gemelamineerde spaanplaat is in vrijwel alle droge ruimtes binnenshuis toepasbaar. De toepassingen kunnen gaan van bureaubladen,  kasten tot complete inrichtingen van kantoren, winkels en hotelinrichtingen.

Voordelen & bewerking


Enkele voordelen van gemelamineerde spaanplaten zijn vooral het breed scala aan decoren, de maatvastheid en de eenvoudige bewerking.

Rijvers verwerkt de gemelamineerde spaanplaat met verschillende machines zoals de opdeelzaag en CNC-freesmachines, maar ook de dubbelzijdige kantenverlijmer of vormverlijmers voor een mooie afwerking van de kopse kanten.

decoratief plaatmateriaal

Kleurstalen

Mogelijkheden bij Rijvers


Bij Rijvers worden gemelamineerde spaanplaten vaak verwerkt tot bijvoorbeeld tafelbladen, bureaus of kasten.

Rijvers werkt met alle merken van gemelamineerde spaanplaat. Daardoor heeft Rijvers een groot aanbod aan decoren en maten. Hierdoor kunnen wij altijd naar uw wens leveren. Denk bij de merken bijvoorbeeld aan Egger, Pfleiderer, Decolegno, Finsa, Polyrey, Plastica en Kronospan.

Er is bij Rijvers ook de mogelijkheid om door de klant geleverde plaatmaterialen te verwerken.