Kantverlijmen: kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom bieden wij hiervoor verschillende mogelijkheden

bewerkingen-plaatmateriaal

Kanten verlijmen


Kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom heeft Rijvers verschillende mogelijkheden op dit gebied.

Bij gemelamineerde spaanplaten of mdf platen verlijmd met HPL is er een verschil tussen rechte panelen of gevormde panelen. Rechte panelen gaan vanuit de opdeelzaag of de CNC nesting freesmachine rechtstreeks naar onze enkelzijde kantenverlijmer met retourlift. Deze machine voorziet de zijkant van de plaat van een afplakband van ABS of PVC met een watervaste PU-lijm.

De maten voor in de machine zijn minimaal 250 mm tot maximaal 4000 mm breed. De dikte  van het paneel varieert van 8 mm tot 60 mm. De dikte van de kantenband ligt tussen 0,3 mm en 15 mm. De radius aan de zijkant van de panelen kan ingesteld worden op 1 of 2 mm.

Onze OTT Flex Edge kantenverlijmer is uitermate geschikt voor  het omlijmen van zowel seriewerk en grote volumes als van enkelstuks en kleine series. Het Translift retoursysteem zorgt ervoor dat panelen met een maximale afmeting van 3.500 mm tot 1.300 mm automatisch retour komen.


Vorm verlijmers


De vorm panelen worden op een van de CNC-vormverlijmers in de gewenste vorm gefreesd en daarna worden de kopse kanten afgewerkt met een afplakband van ABS of PVC. Deze bewerkingen vinden plaats op dezelfde machine waardoor alle maten exact overeenkomen. De machine meet zorgvuldig de benodigde lengte van de afplakband en zorgt zo voor een perfecte aansluiting van de band op de naad. Bij het vormverlijmen is er een maximale werkstukgrootte van 5330x1900 mm, met een maximale dikte van 50 mm.

Onze machine is in staat om ronde tafels machinaal te verlijmen met een maximale diameter van 1900 mm. Ideaal om bijvoorbeeld om ronde anderhalve meter tafels te maken.

vormverlijming-detail

Vormverlijming in actie.