Kantverlijmen: kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom bieden wij hiervoor verschillende mogelijkheden

bewerkingen-plaatmateriaal

Kanten verlijmen


Kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom heeft Rijvers verschillende mogelijkheden op dit gebied.

Bij gemelamineerde spaanplaten of mdf platen verlijmd met HPL is er een verschil tussen rechte panelen of gevormde panelen. Rechte panelen gaan vanuit de opdeelzaag rechtstreeks naar de dubbelzijdige kantenverlijmer. Deze machine verlijmt aan 2 zijden van de plaat gelijktijdig een afplakband van ABS of PVC.

De maten voor in de machine zijn minimaal 250 mm tot maximaal 2500 mm breed. De dikte varieert van 12 mm tot 50 mm. Onze Homag kantenverlijmer is uitermate geschikt voor seriewerk en grote volumes omlijmen van panelen.

De dubbelzijdige kantenverlijmer beschikt over een voorfrees aggregaat zodat de platen altijd haaks uit de machine komen. Dit is zeker van belang bij de productie van kasten.

Vorm verlijmers


De vorm panelen worden op een van de CNC-vormverlijmers in de gewenste vorm gefreesd en daarna worden de kopse kanten afgewerkt met een afplakband van ABS of PVC. Deze bewerkingen vinden plaats op dezelfde machine waardoor alle maten exact overeenkomen. De machine meet zorgvuldig de benodigde lengte van de afplakband en zorgt zo voor een perfecte aansluiting van de band op de naad. Bij het vormverlijmen is er een maximale werkstukgrootte van 5330x1900 mm, met een maximale dikte van 50 mm.

Onze machine is in staat om ronde tafels machinaal te verlijmen met een maximale diameter van 1900 mm. Ideaal om bijvoorbeeld om ronde anderhalve meter tafels te maken.

vormverlijming-detail

Vormverlijming in actie.