Kantverlijmen: kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom bieden wij hiervoor verschillende mogelijkheden

bewerkingen-plaatmateriaal

Kanten afwerking


Kantenafwerking is bij decoratieve materialen erg belangrijk. Daarom heeft Rijvers verschillende mogelijkheden op dit gebied.

Bij gemelamineerde spaanplaten of mdf platen verlijmd met HPL is er een verschil tussen rechte panelen of gevormde panelen. Rechte panelen gaan vanuit de opdeelzaag rechtstreeks naar de dubbelzijdige kantenverlijmer. Deze machine verlijmt aan 2 zijden van de plaat gelijktijdig een afplakband van ABS of PVC.

De maten voor in de machine zijn minimaal 250 mm tot maximaal 2500 mm breed. De dikte varieert van 12 mm tot 50 mm.

De dubbelzijdige kantenverlijmer beschikt over een voorfrees aggregaat zodat de platen altijd haaks uit de machine komen.

Vorm verlijmers


De vorm panelen worden op een van de CNC-vormverlijmers in de gewenste vorm gefreesd en daarna worden de kopse kanten afgewerkt met een afplakband van ABS of PVC. Deze bewerkingen vinden plaats op dezelfde machine waardoor alle maten exact overeenkomen. De machine meet zorgvuldig de benodigde lengte van de afplakband en zorgt zo voor een perfecte aansluiting van de band op de naad. Bij het vormverlijmen is er een maximale werkstukgrootte van 5330x1900 mm, met een maximale dikte van 50 mm.

vormverlijming-detail

Vormverlijming in actie.