Rijvers werkt duurzaam en heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Circulair ondernemen


Bij Rijvers vinden we het belangrijk dat er geen materialen worden verspild. Daarom doen wij mee aan Nederland Circulair. Hier kunnen alle ervaringen worden gedeeld en kan er inspiratie worden opgedaan om nog groener te ondernemen. Wij produceren afvalvoorzieningen met een optimale scheiding waardoor er zoveel mogelijk afval hergebruikt kan worden. Zelf scheiden wij ook al het afval om zo milieubewust mogelijk bezig te zijn.

MVO


Rijvers is bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat wereldproblemen niet verder worden verspreid en wordt er zelfs geprobeerd om deze problemen te elimineren. Rijvers werkt mee op verschillende gebieden aan MVO. Een partner van Rijvers is bijvoorbeeld Werk.kom, een organisatie voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2019 behoorde Rijvers tot de finalisten van de  Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg. Klik hier voor het volledige bericht van Konnektos.

 

FSC & PEFC


PEFC heeft als doel het aantal bedrijven met Chain of Custody certificering en het oppervlakte gecertificeerd bos in Nederland uit te breiden. Door middel van voorlichting, kennisoverdracht en promotie in de keten van bos tot product, vergroot PEFC de bekendheid en acceptatie van het internationale keurmerk. Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.

Bij FSC ® is het belangrijk dat voor iedere boom die gekapt wordt, nieuwe bomen worden aangeplant. Op deze manier wordt het bos niet totaal vernietigd en gaat het milieu niet verder achteruit. Hout uit een bos waar nieuw hout wordt aangeplant is FSC waardig en krijgt de certificering.
Opleidingen


Bij Rijvers zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Van gastlessen van lagere scholen tot eindprojecten van HBO opleidingen. Hiernaast staat Rijvers open voor stages van verschillende opleidingen en scholen. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld montagemedewerkers, werktuigbouwkundigen en industrieel productontwikkeling.

Gastles

Samenwerkingsverbanden

Rijvers is lid van het Make Tech platform. Dit is een platform van - en voor ondernemers in de maakindustrie in de regio Midden-Limburg (Weert, Leudal, Roermond) en Cranendonck (samen de Keyport regio). Voor meer info over het Make Tech Platform verwijzen we u naar hun website www.maketechplatform.nl.

Tevens is Rijvers aangesloten bij de LWV, Limburgse Werkgeversvereniging. LWV versterkt, vertegenwoordigt en verbindt ondernemers in Limburg. LWV is onderdeel van VNO-NCW. www.lwv.nl

Rijvers is partner van Konnekt'os, het MVO platform van Midden-Limburg. Konnekt'os zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee mág en kán doen. Rijvers ondersteunt dit gedachtengoed. www.konnektos.nl

Beleidsverklaring 

Download hieronder onze beleidsverklaringen in PDF formaat:

Rijvers beleidsverklaring FSC®

Rijvers beleidsverklaring PEFC