Rijvers staat voor meer dan plaatverwerking alleen.

Toen en nu


Rijvers is opgericht in 1953 en is gestart als regionale interieurbouwer voor winkels en scholen. Eind jaren 80 werd de 1e CNC freesmachine aangekocht. Al snel groeide het bedrijf door van traditionele interieurbouwer naar een machinale toeleverancier voor de meubel- en projectindustrie, waarbij de focus lag op het produceren van bureaubladen van Trespa en het leveren van check-in counters voor luchthavens voor over de hele wereld.

Na een moeilijke periode tijdens de economische crisis in 2008 heeft Rijvers zich 2012 vanaf doorontwikkeld naar een bewerker van zowel decoratieve als constructieve plaatmaterialen voor een breed scala aan klanten en marktsegmenten. Heden ten dage is Rijvers naast de meubelindustrie en interieurbouw actief in de zorg, laboratorium en schoolinrichting, utiliteit, woonmeubelindustrie, machinebouw, winkelinrichting, sporttoestellen. Tevens is Rijvers producent en leverancier voor lockers, sanitaire cabines en modulaire afval systemen.

Tegenwoordig wordt er met allerlei soorten plaatmaterialen en voornamelijk computergestuurd gewerkt bij Rijvers. Dit wordt gedaan in het geavanceerd machinepark en gebeurt in samenwerking met de afdeling werkvoorbereiding en de engineers.

QRM / Lean Manufacturing


Rijvers is actief in de maakindustrie. Een wereld waar termen als kwaliteit, korte levertijden en kostenbeheersing bovenaan ieders agenda staan. Woorden die ook onze ondernemingsfilosofie kenmerken. Maar wij gaan verder.

Rijvers werkt zowel met een QRM (Quick Responce Manufacturing) planning als volgens het Lean Manufacturing principe. Ons gehele productieproces wordt gestuurd en gecontroleerd door het Proteus ERP systeem. Deze aanpak resulteert in een snelle doorlooptijd en een betrouwbare planning.

Met behulp van Autodesk Inventor maakt de afdeling werkvoorbereiding gedetailleerde 3D en 2D ontwerp en productietekeningen, die rechtstreeks worden verzonden naar onze CNC zaag- en freesmachines. Rijvers heeft de mogelijkheid om van alle andere bekende software systemen (o.a. Imos, Palette Cad en Solid Works) bestanden in te lezen in Inventor.

Dit alles verhoogt niet alleen de productiekwaliteit, maar geeft u en ons grip op de kosten van het gehele productieproces. Wat leidt tot een verbetering van het resultaat.

Meer dan gewoon plaatverwerking


Rijvers staat voor meer dan plaatverwerking alleen. Een optimaal productieproces, engineering expertise en een uitgebreid machinepark, gekoppeld aan persoonlijke aandacht, stelt Rijvers in staat om aan uw specifieke wensen tegemoet te komen. Van het vervaardigen van panelen tot het samen uitdenken en produceren van een meubellijn of een compleet interieurproject.

Lean werken leidt tot minder verspilling in materialen, tijd en informatie. We besteden extra veel zorg aan de veiligheid en kwaliteit van ons personeel en gaan op een verantwoorde manier om met grondstoffen en afval. Rijvers streeft naar zero waste! Daarom adviseren wij onze klanten hoe we met elkaar verspilling tegen kunnen gaan.

Furnishing touch


Bij Rijvers vinden we het belangrijk dat de klant tevreden is. Daarom zorgen wij ervoor dat de producten met zorg en gevoel behandeld worden. Onze producten dragen immers bij aan een functionele (werk)omgeving.

Dit gevoel ziet u terug bij de halffabricaten en eindproducten die wij u leveren. Het vakmanschap van de werknemers zorgt ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van uw product.

Dit noemen wij ‘the Furnishing touch’.

Algemene voorwaarden


Al onze leveringen geschieden conform onze algemene voorwaarden, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank te Haarlem d.d. 8 maart 2001 onder nummer 18/2001.

Klik hier voor de algemene voorwaarden te bekijken.

Privacy verklaring

Download hieronder onze privacyverklaringen in PDF formaat:

Rijvers privacyverklaring