Rijvers verwerkt MDF vaak als halffabricaat voor andere bedrijven, maar vaak is het ook een ondergrond voor panelen die met HPL beplakt moeten worden.

MDF

Het materiaal


Medium Density Fibreboard, ook wel MDF genoemd, is vervaardigd uit houtvezels. Deze vezels zijn gedroogd en daarna met elkaar verbonden door middel van harsen. MDF is een flexibel inzetbaar product en laat zich uitstekend verwerken en lakken.

Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij brandvertragend en lichtgewicht, maar ook verschillende kleuren.

Toepassingen


MDF is door de verschillende soorten op vele plekken binnenshuis toepasbaar. Het materiaal wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor deuren, plinten, kasten die gelakt worden, plafonddecoraties, betimmeringen. Ook in de machinebouw wordt veel MDF ingezet.

Voordelen & bewerking


Door de binding van vezels met harsen is MDF maatvast en laat het zich goed schuren en afwerken.

MDF splintert niet door de fijne structuur. Het materiaal heeft een hoge buigsterkte en daardoor een hoog breekpunt.

MDF is een plaatmateriaal dat zich goed laat bewerken. Het materiaal kan zowel goed gezaagd als goed gefreesd worden, maar kan ook goed worden beplakt met HPL of fineer.

Verder is MDF goed te schroeven, schuren en te lakken.

Mogelijkheden bij Rijvers


Rijvers verwerkt MDF vaak als halffabricaat voor andere bedrijven maar gebruikt MDF ook vaak als ondergrond voor panelen die met HPL beplakt moeten worden.

detail mdf

MDF platen