Met het geavanceerde machinepark van Rijvers zijn alle computergestuurde, maar ook handmatige bewerkingen voor zagen mogelijk.

Rijvers zagen

Modern Machinepark


Met het geavanceerde machinepark van Rijvers zijn alle computergestuurde, maar ook handmatige zaagbewerkingen mogelijk. Rijvers beschikt over 2 opdeelzagen van de fabrikanten Mayer en Homag. De zagen worden beladen vanuit het automatisch platenmagazijn van Bargstedt. Met de opdeelzagen worden de basisplaten computergestuurd verzaagd naar de juiste maten, waarbij gestreefd wordt naar een zo groot mogelijk zaagrendement.

De opdeelzagen van Rijvers hebben een maximale verwerkingsmaat van de plaatmaterialen van 5600*4300 mm, met een maximale dikte van 90 mm. Hierdoor zijn we in staat om meerdere platen gelijktijdig te verwerken. Dit bevordert de efficiency en output van de zaagmachines.

Het automatisch platenmagazijn, met een oppervlak van 275m² en een opslagcapaciteit van 3000 platen, zorgt ervoor dat de opdeelzagen op een arbeidsvriendelijke manier aan het werk worden gehouden.

Vermijden verspilling


Rijvers maakt gebruik van Proteus als optimalisatieprogramma. Dit pakket zorgt ervoor zorgt dat alle panelen op de meest efficiënte manier uit de basisplaten worden gezaagd. Op deze manier vermijdt Rijvers onnodige verspilling van plaatmateriaal en kan de prijs voor de klant beperkt worden gehouden.

automatisch-platenmagazijn