Rijvers verwerkt Multiplex en Betonplex voor verschillende doeleinden.

multiplex

Het materiaal


Multiplex is een sterk en maatvast product. Het is opgebouwd uit verschillende, kruislings verlijmde,  lagen fineer. Multiplex bestaat altijd uit een oneven aantal lagen fineer. Hierdoor hebben de oppervlakken altijd dezelfde draadrichting. Multiplex kan vervaardigd zijn uit verschillende houtsoorten. Van deze houtsoorten hangt dan de kwaliteit van de multiplex af. Bij Rijvers kunnen alle verschillende soorten multiplex verwerkt worden.

Betonplex bestaat net als multiplex ook uit meerdere houtfineerlagen. Deze fineerlagen worden afgeschermd met een epoxy afwerklaag. Deze afwerklaag is hard en helemaal waterdicht.

Toepassingen


Door de verschillende soorten en kwaliteiten van multiplex is het toepasbaar op verschillende gebieden. Er is multiplex speciaal voor geperst te worden en multiplex voor gelakt te worden. Deze multiplex wordt dan vaak gebruikt in de interieurbouwsector. Door de hoge sterkte is multiplex toepasbaar in dragende constructies.

Betonplex wordt voornamelijk in de bouw gebruikt, maar kan ook voor interieurtoepassingen ingezet worden. 

Voordelen & bewerking


Door de massieve, kruislingse opbouw van lagen fineer is het materiaal erg sterk en maatvast. Ondanks de hoge sterkte kan er hout van mindere kwaliteit worden gebruikt in de binnenlagen. Deze mindere kwaliteit beperkte de sterkte van het materiaal niet.

Rijvers verzaagt de multiplex op de opdeelzaag, freest deze op de CNC machines en voorziet de multiplex eventueel van een HPL toplaag met behulp van een HPL pers.

Multiplex is goed verzaagbaar en kan goed worden gefreesd.

Mogelijkheden bij Rijvers


Rijvers kan zowel multiplex als betonplex verwerken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als ondergrond voor bureaubladen met een extra hoge belasting of als halffabricaat voor o.a. machinebouw, panelen voor stoffering of turntoestellen.

turntoestel

Turntoestel in de maak.