Solid Surface platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor in wanden, daken, of als vloeren of plafonds.

OSB

Het Materiaal


Solid Surface is een plaat, opgebouwd uit 2/3 natuurlijke mineralen en 1/3 acrylaat. Het belangrijkste bestanddeel is het mineraal Aluminium TriHydraat.

Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en bestand tegen vlekken en chemische stoffen.

 

Toepassingen


Solid Surface wordt toegepast in de gezondheidszorg, retail, hotelsector materialen worden voornamelijk gebruikt in de bouwindustrie. De platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor in wanden, daken, of als vloeren of plafonds. Door de verschillende categorieën zijn er verschillende toepassingen, zowel in droge als in vochtige omstandigheden.

Voordelen & bewerking


Zoals gezegd is het materiaal bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de geslotenheid van het materiaal is het product hygiënisch en zeer goed te reinigen. Het product is bijna naadloos te verlijmen en men kan er een driedimensionaal ontwerp van maken.

Door de vrijwel naadloze verbinding lijkt het als of het meubel uit één geheel bestaat. Indien de bladen toegepast worden als werkblad is het mogelijk om een bijbehorende spoelbak geleverd te krijgen.

Indien het materiaal verwarmd wordt de plaat buigzaam en is het te verwerken tot bijzondere vormen.

Het product is verkrijgbaar in diverse uni kleuren en decoren. Afhankelijk van de gewenste kleur en toepassing gaan we samen met de klant in overleg om de geschikte leverancier te vinden.
Solid Surface laat zich gemakkelijk verzagen en frezen.

Mogelijkheden


Rijvers verwerkt o.a.
Corian ®
Meganite®
HI-MACS ®
voor meerdere interieur toepassingen, waaronder tafelbladen en laboratorium meubilair.