Rijvers verzaagt de HPL en verlijmt deze op een ondergrond door middel van een HPL pers.

HPL

Het materiaal


High Pressure Laminate is opgebouwd uit verschillende lagen om zo de sterke eigenschappen van alle materialen te benutten. De buitenste beschermlaag bestaat uit melaminehars en is erg hard.

Door de harde toplaag is het materiaal uitstekend krasvast. Aan deze buitenste laag wordt een kleur gegeven.

De onderliggende lagen bevatten het zachtere fenolhars in combinatie met papierpulp. Dit is veerkrachtig zodat het geheel ook slagvast wordt.

Toepassingen HPL


Door het harde, krasvaste oppervlak van HPL is het materiaal zeer geschikt voor bureaus, tafelbladen en keukenbladen.

HPL wordt ook vaak gebruikt voor deuren of keukenfronten.

 

Voordelen & bewerking


Door de juiste opbouw van de HPL, is het materiaal erg slagvast en maatvast. HPL kan op ieder plaatmateriaal worden verlijmd en is verkrijgbaar in alle kleuren. Door het verlijmen van de HPL op een ondergrond wordt het geheel erg sterk en krijgt het een goed uitzicht.

Rijvers verzaagt de HPL en verlijmt deze op een ondergrond door middel van een HPL pers. Deze ondergrond kan bestaan uit spaanplaat, mdf, multiplex.

Hierna kunnen de panelen door naar de volgende bewerking, dit kan opnieuw zagen, kantverlijmen of frezen zijn. Ten slotte gaan de panelen naar de montageafdeling.

Mogelijkheden bij Rijvers


Niet alleen de HPL, maar ook de ondergrond (het substraat) is erg belangrijk. Daarom kiezen we bij Rijvers in samenspraak met u de juiste ondergrond. Rijvers verwerkt HPL onder andere voor bureaus en tafelbladen. Doordat wij niet merkgebonden zijn kunnen wij alle soorten en kleuren HPL leveren. Wij werken bijvoorbeeld met HPL van Resopal, Duropal, Formica, Plastica, Egger, Fundermax, Decolegno, Homapal, Polyrey, Arpa en Unilin.

bureau-HPL

Opzet Rijvers bureaus.